Ingrasamant gazon
Procedeul de fertilizare este important pentru mentinerea sanatatii gazonului dumneavoastra. Daca va doriti sa obtineti un gazon de invidiat, atunci luati in considerare urmatoarele sfaturi. In primul rand, trebuie sa stiti sa cititi valorile de pe ambalaj. Pe fiecare pachet sunt inscrise o serie de numere, fiecare facand trimitere la o substanta chimica. Numerele fac referire la prcentul de azot, fosfati si potasiu din compozitie.
Dar indiferent ca doriti imbunatatirea gazonului sau ale florilor, legumelor sau fructelor din gradina, optati cu incredere pentru Dolomita Naturala. Aceasta este utilizata cu succes.
Ingrasamant gazon – reguli de respectat
Atunci cand aplicati ingrasamantul, trebuie sa tineti cont si de urmatoarele reguli de baza. De exemplu, este important sa stiti care este cea mai buna perioada pentru fertilizare. In general, sunt doua perioade potrivite pentru acest lucru: primavara si toamna.
Exista, de asemenea, ingrasamant gazon special conceput pentru lunile de iarna. Pe care iubeste sa il foloseasca orice Firma Amenajari Gradini. Acesta ofera solului si plantelor nutrientii care nu se gasesc in lunile geroase. Asadar, inainte de a aplica ingrasamant, luati in considerare si zona in care va aflati.
Ingrasamantul lichid si cel granulat
Daca utilizati ingrasamant gazon de tip lichid, trebuie sa stiti metoda corecta de aplicare. Umpleti rezervorul cu lichid, apoi deplasati-va in pas constant, aplicand ingrasamantul dintr-o parte in alta. Astfel, ii veti asigura o distribuire uniforma. Nu este recomandat sa aplicati alte chimicale cum ar fi insecticidele sau erbicidele. Tineti seama si ca ingrasamantul lichid nu rezista mult timp in depozitare. Nu cumparati cantitati foarte mari, deoarece nu il veti mai putea utiliza ulterior.
Daca utilizati ingrasamant granulat, trebuie sa aveti foarte mare grija la cantitatea pe care o imprastiati. Exista in coment diferite utilaje pentru distribuirea uniforma, in functie de suprafata de care dispunem. Nu in ultimul rand, trebuie sa va luati si masurile de precautie necesare. Pentru siguranta dumneavoastra, purtati masca de protectie si ochelari. De asemenea, este recomandat sa purtati pantaloni lungi, manusi si halat.
Timp de 24 de ore dupa fertilizare, asigurati-va ca zona nu mai este circulata, nici de oameni dar nici de animale. Atata timp cat veti respecta instructiunile de pe ambalaj, atunci nu vor aparea complicatii.