Friday , July 19 2024

Instalatii Electrice Industriale

Probleme comune la instalatii electrice industriale

In ceea ce priveste problemele comune la instalatii electrice industriale, putem sa discutam foarte mult pe marginea acestui subiect. In calitate de proprietar sau manager al unei mari companii comerciale, stiti ca sistemele electrice sunt esentiale pentru operatiunile zilnice ale unitatii dumneavoastra.

Din pacate, problemele electrice pot aparea in orice moment, perturband productivitatea, deteriorand echipamentele si chiar punand in pericol personalul care lucreaza.
De aceea, este important sa fiti constienti de problemele electrice industriale comune si sa stiti cum sa le rezolvati.

In acest articol, vom explora cateva dintre cele mai frecvente probleme electrice din instalatiile industriale. Veti afla si cum trebuie sa procedati pentru a remedia aceste probleme atat de neplacute.

Instalatii electrice industriale: Probleme comune

Este foarte important sa cunoasteti problemele comune care apar intr-o astfel de cladire, si sa stiti cui sa cereti ajutorul.

Instalatii Electrice IndustrialeAsadar, oricare dintre urmatoarele probleme apar, luati legatura cu un electrician autorizat ANRE, sau cu o firma de instalatii electrice industriale. Foarte important este de asemenea sa faceti cateva cercetari pentru a alege electricianul sau firma de specialitate care are o experienta bogata in aceasta activitate, si care va poate prezenta un portofoliu de clienti.

Apoi conteaza foarte mult si tariful pentru interventiile specialistilor. Pana atunci insa, sa vedem care sunt problemele des intalnite in cladiri industriale.

1. Surplusuri de putere

Surplusurile de tensiune sunt cresteri bruste ale tensiunii care pot deteriora echipamentele, ii pot scurta durata de viata si chiar pot provoca incendii. Aceste supratensiuni pot fi cauzate de fulgere, intreruperi de curent sau defectiuni ale echipamentelor electrice.

Pentru a preveni supratensiunile, asigurati-va ca sistemul dumneavoastra electric este impamantat corespunzator si luati in considerare instalarea de dispozitive de protectie la supratensiune.

Daca intampinati o supratensiune, deconectati imediat echipamentul si solicitati ajutorul specialistilor. Fie alegeti dupa cum am mai spus mai sus, un electrician autorizat ANRE care lucreaza pe cont propriu, fie alegeti o firma de instalatii electrice industriale.

2. Circuite supraincarcate

Circuitele supraincarcate apar atunci cand prea mult curent electric trece printr-un circuit electric. Astfel, se va declansa siguranta si se va opri alimentarea cu energie electrica a acelui circuit.

Acest lucru poate fi cauzat de utilizarea prea multor dispozitive electrice pe un singur circuit sau de utilizarea dispozitivelor care consuma prea multa energie. Pentru a evita circuitele supraincarcate, distribuiti sarcinile electrice in mod uniform pe mai multe circuite si utilizati dispozitive cu cerinte de putere mai mici. Daca aveti un circuit supraincarcat, opriti unele dintre dispozitivele de pe acel circuit.

3. Probleme de cablare

Problemele de cablare pot fi cauzate de cablaje invechite sau deteriorate, conexiuni slabite sau instalari incorecte. Aceste probleme pot cauza socuri electrice, defectiuni ale echipamentelor sau chiar incendii.

Pentru a preveni problemele de cablare, solicitati in mod regulat verificarea sistemului electric de catre un electrician calificat si asigurati-va ca toate cablurile sunt conform codului.

Daca observati semne de probleme de cablare, cum ar fi lumini palpaitoare sau prize fierbinti, opriti alimentarea in zona respectiva si inspectati-o imediat. Asadar, acestea sunt trei dintre cele mai des intalnite probleme care pot sa apara la instalatii electrice industriale.

Dupa cum se poate observa, fiecare problema electrica aparuta intr-o astfel de instalatie electrica, se poate transforma intr-o problema mult mai mare. De aceea, este recomandat ca intr-o astfel de situatie, fie sa luati legatura cu o firma de specialitate, fie sa optati pentru serviciile unui electrician autorizat ANRE care lucreaza pe cont propriu.

Citeste si...

Epilare Definitiva Brasov

Epilare Definitiva Brasov

De ce este cea mai buna optiune procedura de epilare definitiva Brasov cu laser? Firele …

Studio De Videochat Brasov

Studio De Videochat Brasov

Este avantajos sa lucrez intr-un studio de videochat Brasov? Stiai ca multe fete se intreaba …

Duba Pentru Transport Bacau

Duba Pentru Transport Bacau

De ce este rentabil sa inchiriez o duba pentru transport Bacau? Exista firme care nu …