Friday , July 19 2024

Biserica Evanghelica Fortificata

Este biserica evanghelica fortificata Prejmer cea mai cunoscuta din tara?

Brasovenii sustin ca biserica evanghelica fortificata Prejmer este cea mai cunoscuta din tara. Exista insa si persoane care nu sunt de acord cu aceasta afirmatie. Unii sustin ca la Viscri s-ar afla de fapt cea mai cunoscuta biserica fortificata.

Vom dezbate acest subiect, si veti descoperi in continuare informatii foarte interesante referitor la acest subiect.

Biserica evanghelica fortificata Prejmer sau Viscri? Care este mai cunoscuta in tara?

In ultimii ani am avut ocazia sa citim diverse articole in mediul online despre satul Viscri din judetul Brasov. Unul dintre motive se datoreaza Printului Charles, care detine o locuinta in frumosul sat din judetul Brasov.

Intr-adevar exista si in Viscri o biserica fortificata care este un monument istoric inclus in anul 1999 in Patrimoniul UNESCO. Biserica a fost ridicata in secolul al XIII-lea in locul unei vechi biserici romane. Ulterior, in secolul al XV-lea, biserica a fost modificata fiindu-i adaugate turnuri, bastioane si ziduri de aparare. Astfel s-a transformat intr- o biserica fortificata.

Biserica Evanghelica FortificataCu toate acestea insa, cea mai cunoscuta biserica evanghelica fortificata se afla in comuna Prejmer. Si aceasta comuna la fel ca si Viscri, se afla tot in judetul Brasov. Un alt lucru pe care cele doua biserici evanghelice fortificate il au este ca fac parte din acelasi an in Patrimoniul UNESCO. Si biserica fortificata Prejmer a fost inclusa in Patrimoniul UNESCO tot in anul 1999.

Despre aceasta biserica insa toata lumea vorbeste si se spune ca este cea mai cunoscuta biserica evanghelica fortificata din tara. Este de asemenea printre cele mai cunoscute din zona estica a Europei.

In afara acestor doua biserici fortificate, exista multe altele in Romania. Cele mai multe dintre acestea se afla in Transilvania, iar in continuare avem cateva exemple de prezentat.

Alte biserici fortificate din Romania

Am vazut asadar ca biserica evanghelica fortificata Prejmer este cea mai cunoscuta din tara, dar exista si alte optiuni. Tot in judetul Brasov se afla si biserica fortificata de la Harman, care a fost construita in secolul al XIII-lea. Istoria acestei biserici este strans legata de Ordinul Cavalerilor Teutoni, la fel ca in cazul bisericii de la Prejmer.

In Valea Viilor din judetul Sibiu exista o alta biserica evanghelica fortificata, care de asemenea a fost inclusa in Patrimoniul UNESCO. Aici discutam despre o biserica din secolul al XV-lea construita in stil gotic. Pe parcursul anilor insa, biserica a fost transformata si fortificata. A fost reconditionata de asemenea si renovata.

Biserica fortificata Saschiz este de asemenea cunoscuta pe teritoriul Romaniei, fiind inclusa de asemenea in Patrimoniul UNESCO. A fost construita in secolul al XIII-lea, in onoarea Regelui Ungariei Stefan I.

Stilul gotic este cel care reprezinta biserica, aceasta fiind vizitata chiar si de catre Printul Charles. Acesta desi avea biserica de la Viscri la doar doi pasi, avand casa in localitate, a vizitat si alte locuri interesante din Romania. Unul dintre acestea a fost biserica fortificata Saschiz, care are un turn cu ceas asemanator cu cel din Sighisoara. Acest turn cu ceas reprezinta atractia principala a bisericii.

Concluzie

Cine doreste sa viziteze o biserica evanghelica fortificata in Romania are la dispozitie mai multe optiuni. Cateva dintre aceste biserici fortificate au fost prezentate in randurile anterioare. Dintre toate acestea, cea mai cunoscuta este fara doar si poate, biserica evanghelica fortificata de la Prejmer.

Citeste si...

Sighisoara Cultural Tour

Sighisoara Cultural Tour

Visit the birthplace of Dracula in the Sighisoara Cultural Tour The Sighisoara Cultural Tour is …

Cazare Rasnov

Cazare Rasnov

Cazare Rasnov de top Cele mai bune oferte de Cazare Rasnov sunt prezentate de agentii …

Penthouse Bucuresti

Penthouse Bucuresti

Penthouse Bucuresti Puteti avea in vedere mereu un Penthouse Bucuresti. Un astfel de loc va …