De ce sa folositi dolomita naturala?
Folosirea dolomitei este o solutie naturala forte utila in cresterea productivitatii. Daca veti apela la acest tip de ingrasamant, veti vedea ca ati facut o alegere buna, de care va veti putea bucura. S-a observat o crestere a productivitatii in urma folosirii acestui ingrasamant. Cele mai semnificative rezultate dupa utilizarea de dolomita naturala au avut loc la culturi foarte importante pentru economia tarii cu ar fi cele de vita de vie, pomi fructiferi sau cartof.
Avantajele utilizarii ingrasamantului cu dolomita naturala
Folosirea dolomitului va oferi plantelor o rezistenta sporita la cadere si la frangere. Dolomita are un rol esential in dezoltarea tulpinilor, dar si a sistemului radicular al plantelor. Un alt lucru pe care ar trebui sa-l stiti despre dolomita este ca aceasta nu are efecte fitotoxice asupra plantelor. Chiar daca se folosesc niste cantitati mai mari de dolomita, ea nu va avea un impact negativ.
S-a constatat ca absenta calciului din sol are un impact negativ asupra plantelor. Lipsa acestui element influenteaza negativ absorbtia nitratilor, dar si pe cea a ionilor fosforici.
Cum este imbunatatita calitatea solului?
Dolomitul este excelent pentru completarea necesarului de magneziu din sol. Acest lucru este benefic in special datorita faptului ca magneziul are un impact pozitiv asupra corectarii aciditiatii solului.
Veti constata ca veti putea aplica dolomita naturala si in cazul culturilor mai sensibile la calciu, cum ar fi cartoful sau chiar telina ori inul.
Un alt lucru care s-a mai observat cu privire la dolomit, este ca acesta va favoriza cresterea unor fructe mai sanatoase. In special la mar, dolomitul s-a dovedit a fi o solutie excelenta. Fructele au fost mult mai sanatoase dupa aplicarea acestui ingrasamant. S-a mai observat si aspecte pozitive cu privire la procesul de coacere.
De asemenea, pomii tratati cu acest ingrasamant au produs si niste fructe cu o perioada mai lunga de pastrare.