Friday , January 27 2023

Tiny House

Ar trebui sa ma mut in Tiny House?

Stiati ca in ultimii ani, in Romania a luat la fel ca peste tot in lume amploare fenomenul Tiny House? Ei bine, acest fenomen a luat nastere in Statele Unite ale Americii din diverse motive.

Mai bine spus, este vorba despre un fenomen care a aparut deoarece americanii aveau nevoie de locuinte dar nu isi permiteau case mari si scumpe. Colapsul economic al tarii dar si uraganele (Katrina de exemplu) sau alte cauze au determinat oamenii sa construiasca locuinte de mici dimensiuni.

Acest fenomen a inceput rapid sa se extinda in fiecare colt al lumii si a ajuns inevitabil si in Romania. Si, trebuie sa recunoastem ca este un lucru bun acesta deoarece oamenii isi pot permite o locuinta acum, la pret redus. In afara acestui aspect, aceste locuinte vin la pachet si cu alte avantaje, unele fiind prezentate mai jos.

Tiny house – Avantaje majore

Desi este un fenomen care a aparut recent in tara noastra, Tiny House ofera multe avantaje proprietarilor unor astfel de locuinte. In continuare va sunt pe scurt prezentate cateva dintre acestea, deci ar trebui sa cititi cu mare atentie.

1. Costuri atractive

In mod evident, atunci cand vine vorba despre o noua locuinta oamenii se gandesc mai intai de toate la partea financiara. Adesea, isi pun necesitatile pe locul doi, punand banii pe primul loc. Acest lucru nu ar trebui sa fie deloc surprinzator in conditiile in care o casa costa totusi multi bani.

Tiny HouseDin fericire insa, in comparatie cu o casa conventionala, cei care aleg sa se mute in Tiny House au cheltuieli mai mici. Totul incepe de la pretul de achizitie sau constructie, care este considerabil mai mic decat in cazul unei case traditionale. Materialele de constructie sunt de asemenea mai ieftine si manopera la fel.

Cand aducem costurile in discutie nu putem sa nu facem referire si la intretinere. O asemenea locuinta necesita mai putine resurse pentru a fi incalzita. Deci, gazele naturale folosite vor fi mai putine si se va plati mai putin pentru factura.

La fel stau lucrurile si cand aducem energia electrica in discutie. In plus, se poate opta pentru instalarea panourilor solare termice sau fotovoltaice, fapt care reduce si mai mult costurile pentru energie. Practic, casa va fi incalzita si va avea curent electric provenit de la soare.

2. Libertatea de miscare

O casa mica are o amprenta mica, deci nu necesita un teren mare. In plus, multe case mici sunt construite adesea pe remorci, astfel incat proprietarii lor le pot lua cu ei ori de cate ori se muta intr-un oras nou. Pentru multi oameni, aceasta este o modalitate de a se bucura de o viata pe drum fara a renunta la tot confortul de acasa.

3. Intretinere mai usoara

O casa mica este usor de ingrijit. Cu mai putin spatiu de curatat si mai putine electrocasnice de reparat, proprietarii de case mici pot petrece mai putin timp rezolvand treburi. Pot insa petrece mai mult pentru a munca, se pot concentra pe hobby-urile si relatiile lor, etc.

4. Armonia cu natura

Miscarea casei mici merge mana in mana cu miscarea ecologista. Casele mici necesita mai putin material pentru a se construi si mai putina energie pentru alimentare. De asemenea, dimensiunea lor mica le face mai usor de amplasat intr-un loc apropiat de natura.

5. O viata mai simpla

O casa mica nu are loc pentru orice fel de lucruri in exces: dulapuri bombate, electronice elaborate si biblioteci uriase de carti. Proprietarii isi reduc bunurile la cele esentiale, pastrand doar articolele care le imbogatesc cu adevarat viata.

Tinand cont de toate beneficiile mai sus mentionate, este firesc ca oamenii sa opteze pentru Tiny House. Veti vedea in curand din ce in ce mai multe astfel de locuinte pe teritoriul Romaniei, mai mult ca sigur.

Citeste si...

Proiectare Instalatii

Proiectare Instalatii

Eu am nevoie de proiectare instalatii apa – gaz – canalizare? Daca urmeaza sa construiti …

Dusumea din Lemn Vechi

Dusumea din Lemn Vechi

De ce as opta pentru dusumea din lemn vechi? Nu putem sa nu ne gandim …

Termopane Covasna

Termopane Covasna

Sunt eficiente usile si ferestrele termopane Covasna? Daca doriti sa va renovati locuinta, punctul dvs. …