Wednesday , June 12 2024

Modul de functionare al unei vane seismice

Vane seismice

Cutremurele reprezinta fenomene imprevizibile si care nu pot fi impiedicate de catre om. Urmarile acestor fenomene pot fi devastatoare, rezultand intr-un numar mare de pagube umane si materiale. Din pacate, cutremurele propriu-zise nu pot fi prevenite. Insa, prin intermediul noilor tehnologii putem sa reducem pagubele cauzate. Montarea de vane seismice pe instalatiile de gaz din diverse cladiri poate evita un numar mare de potentiale dezastre.

Protectia dumneavostra cu ajutorul vanelor seismice

vane seismiceExista mai multe tipuri de vane seismice pe care le puteti achizitiona de la SC Recondi SRL. Acestia sunt distribuitori de echipamente industriale, detinand un portofoliu impresionant de produse. Orice tip de vane seismice comercializate de catre Recondi detine certificat CE si UL pentru garantia calitatii acesteia.

Prin montarea de vane seismice pe instalatia de gaz, veti beneficia de protectie si siguranta in orice moment. In cazul producerii unui cutremur cu o intensitate mai mare de 5 grade pe scara Richter, alimentarea cu gaz va fi sistata.

Modul de functionare al unei vane seismice

Trebuie retinut faptul ca o vana seismica functioneaza daca este montata pe o conducta de gaz in amonte sau in aval de regulator. Mecanismul de functionare este relativ simplu. In momentul producerii unui cutremur, mecanismul activeaza o bila de suport. Datorita miscarilor seismice, bila trece de la centrul de suport la un mecanism care blocheaza sistemul.

In acest mod se realizeaza inchiderea alimentarii cu gaz. Exista, de asemenea, si un arc care tine clapa vanei inchisa. Acest lucru mentine presiunea gazului. Indicatorul de inchis/deschis cu care este prevazuta vana se observa printr-un vizor. Materialul de confectiune al unei vane seismice este aluminiul. Vana se poate monta atat orizontal cat si vertical, operand la temperaturi de -10 grade si +150 grade.

Pe langa vanele seismice de tip flansa, exista si vane cu filet. Si acestea se realizeaza din aluminiu, avand un scop asemanator celor de tip flansa. Sunt dotate cu un buton de resetare si un indicator de pozitie si de nivel. Trebuie mentionat faptul ca, dupa cutremur, vana va trebui resetata manual.

Prin utilizarea de vane seismice distribuite de catre SC Recondi SRL va protejati atat bunurile materiale cat si familia de potentialele pericole.

 

Citeste si...

Case Modulare Container

Case Modulare Container

Avantajele celor care locuiesc in case modulare container Multe persoane se gandesc mai nou sa …

Constructii Case Brasov

Constructii Case Brasov

Constructii Case Brasov Atunci cand va decideti sa va construiti locuinta, trebuie sa prioritizati calitatea. …

Case Din Lemn La Cheie

Case Din Lemn La Cheie

Case Din Lemn La Cheie Daca va ganditi sa alegeti varianta de Case Din Lemn …

Leave a Reply