Wednesday , June 12 2024

Nasterea sub apa – tot ce trebuie sa stii

Nasterea sub apa

Nasterea sub apa este o medota inedita de nastere, care se bucura acum de popularitate in randul gravidelor. Aceasta metoda presupune imersia gravidei in apa cu o temperatura de 37 de grade Celsius. Bazinele de nastere au o dimensiune de 2x 1,5 metri si o adancime de 80 de centimetri. Apa din bazin trebuie sa fie calda, iar temperatura trebuie sa ramana constanta pe toata durata travaliului. Din fericire, temperatura apei se regleza usor, cu ajutorul unui dispozitiv special.

Nasterea sub apa – tot ce trebuie sa stii

nasterea sub apaUnele gravide aleg sa isi petreaca doar travaliul in apa, altele doresc si sa nasca in bazin. Unele chiar aleg sa expulzeze placenta in apa. Mai multe informatii despre nasterea in apa puteti afla. Aceasta este fondatoarea conceptului Renasterea, o modalitate holistica de pregatire pentru o nastere constienta.

Desi nasterea sub apa pare o metoda revolutionara, ea nu este deloc asa. Nasterea in apa a inceput in anul 1960. Cercetatorul sovietic Igor Charkovsky a evidentiat beneficiile acestui tip de nastere, lansand un intreg trend. Studiile lui au fost continuate si puse in practica de multi obstetricieni francezi. Acestia foloseau bazinele cu apa calda pentru a ameliora durerile din timpul travaliului.

Riscurile nasterii sub apa nu sunt mai mari decat cele ale unei nasteri normale

Copiii nenascuti isi petrec cele noua luni de viata in lichidul amniotic. Din acest motiv, nasterea sub apa ofera copilului un mediu similar. Acesti tip de nastere este intalnit in multe tari de pe glob, precum SUA, Noua Zeelanda, Australia si tari din Europa. Exista putine studii privind riscurile nasterii in apa. Totusi, studii efectuate in centre Europene au demonstrat ca rata mortalitatii la acest tip de nastere sunt comparativ egale cu cele ale unei nasteri normale.

Indiferent de situatie, nasterea sub apa se va realiza sub supravegherea atenta a unor cadre medicale speciale. Mama si copilul vor fi monitorizati in permanenta pentru evitarea complicatiilor. Este important sa va informati indeaproape inainte de a alege o astfel de metoda.

Citeste si...

Stomatolog Bun Brasov

Stomatolog Bun Brasov

Stomatolog Bun Brasov Este bine sa aveti in vedere un Stomatolog Bun Brasov. Acesta va …

Clinica Stomatologica Brasov

Clinica Stomatologica Brasov

Clinica Stomatologica Brasov Alegeti o Clinica Stomatologica Brasov. O astfel de clinica va va ajuta …

Implant Dentar Brasov

Implant Dentar Brasov

Implant Dentar Brasov – O Solutie Sigura Pentru Zambetul Tau! Un serviciu cat mai bun …

Leave a Reply