Tuesday , April 23 2024

Vas expansiune Brasov – produs distribuit de Instal Carpatica

Vas expansiune Brasov

Utilizarea unui vas expansiune Brasov este o metoda in plus de a spori siguranta dintr-o instalatie de incalzire. Rolul unui vas de expansiune este de a contribui la o buna functionare a centralei termice. Acesta preia dilatarea apei in urma incalzirii ei.
Exista doua tipuri de astfel de vase si alegerea celui potrivit se face in urma consultarii cu un specialist.

Constructia unui vas de expansiune

Instal Carpatica este o firma care distribuie vas expansiune Brasov de marimi diferite in functie de cerintele clientului.
Exista vase de expansiune inchise sau deschise. In general vi se vor prezenta vase expasiune inchise intrucat acestea sunt cele mai utilizate. Un astfel de vas inchis este format din doua compartimente. Compartimentele acestuia contin o perna de aer si un spatiu care este ocupat de lichid. Intre acestea doua exista o membrana de cauciuc. Membrana isi mareste volumul atunci cand apa se incalzeste. Excesul de apa rezultat va intra in vas si va comprima perna de aer prin intermediul membranei de cauciuc.
Presiunea din instalatie va creste dar atat volumul vasului de expansiune cat si presiune cu care s-a incarcat perna de aer sunt calculate in asa fel incat orice variatie de presiune a apei in instalatie sa se incadreze in anumite limite.

Alegerea vasului de expansiune potrivit

vas expansiune BrasovUn vas expansiune nu poate fi ales la intamplare. Centralele termice trebuie sa ofere utilizatorului garantia durabilitatii si a rezistentei in timp. De aceea este bine sa luati legatura cu oameni specializati in domeniu.

Capacitatea unui vas de expansiune este considerata ca fiind egala cu aproximativ 10% din volumul total al lichidului existent in instalatie. Capacitatea sa difera in functie de centrala pentru care este utilizat.

Vasele de expansiune deschise se utilizeaza de cele mai multe ori in cadrul instalatiilor de incalzire cu combustibil solid.
Exista si o serie de indicatii care trebuie respectate referitoare la vasele de expansiune.

Instal Carpatica va sta la dispozitie pentru orice intrebare ati avea.

 

Citeste si...

Case Modulare Container

Case Modulare Container

Avantajele celor care locuiesc in case modulare container Multe persoane se gandesc mai nou sa …

Constructii Case Brasov

Constructii Case Brasov

Constructii Case Brasov Atunci cand va decideti sa va construiti locuinta, trebuie sa prioritizati calitatea. …

Case Din Lemn La Cheie

Case Din Lemn La Cheie

Case Din Lemn La Cheie Daca va ganditi sa alegeti varianta de Case Din Lemn …

Leave a Reply